När du är intresserad av IT och av att veta mer om detta kommer du förmodligen att söka efter de olika platser där denna information ges. Detta hittar du ofta på föreläsningar och konferenser. KommITS är en konferens som hålls två gånger varje år, och är Sveriges största mötesplats för IT inom svenska kommuner. Med KommITS skapas varje år nya deltagare som kommer från allt från kommuner och vårdomsorg till olika företag som erbjuder smarta IT-lösningar. Hur som helst har KommITS lyckats med att pressa kommunerna i Sverige till att göra sitt yttersta för att ligga så långt framme i utvecklingen och tekniken som möjligt.

kommitsVill du gå på denna konferens under skrivande år 2016 har anmälningarna till årets KommITS redan startat och det är dags att hänga med i fältet. Detta år har även KommITS en jubileumskonferens. Nu är det naturligtvis inte så att detta namn enbart står för en konferens, utan här handlar det om en organisation och en fysisk plats som finns hela året. Vill du komma i kontakt med de som anordnar denna konferens kan du göra det via deras kontor i Munkedal, Göteborg, eller via telefon och e-post. Då kan du få all den information som du behöver och svar på alla dina frågor.

Det är inte bara KommITS som håller konferenser

När det talas om IT har naturligtvis KommITS en stor del av biten att sprida information inom detta område. Det är dock inte den enda platsen eller konferensen som behandlar frågor inom datorer och IT i det svenska samhället, utan här finns det flera olika grupper och konferenser som upptar information och ämnen inom detta område. De flesta av dessa hittar du genom en enkel sökning på nätet. Om de inte profilerar sig där kommer det förmodligen inte heller att vara någon högre kvalitet på det hela.